За нас

За нас

Парк хотел “Родопи” е построен през далечната 1980 г. като профилакториум, върху скала, на самия Върховръшки рид, с разчупена архитектура, по идея на видни български архитекти, след обстойно изследване на района заради чистия и наситен с кислород въздух и благотворното му влияние върху човешкия организъм.

През 2006 г. хотелът е реновиран от нас, като практичен, уютен и добре обзаведен.

Хотелът се отоплява с локално парно и разполага с високопланинска изворна вода от Родопите с отлични качества. Има капацитет 45 легла, които са разпределени в двойни и тройни стаи, 1 апартамент и 3 студия.

Всички помещения са уютни и комфортни. Стаите са с модерно обзавеждане и оборудвани с всички удобства, със самостоятелен санитарен възел с баня и wi-fi. Навсякъде в хотела са на разположение още, телевизор с кабелна телевизия, сателитни програми, интернет достъп.

На гостите предлагаме още – ресторант с лятна градина, кафе – бар с камина, детска площадка – външна, зала за игри – билярд и тенис на маса, дартс, вътрешен басейн, сауна, паркинг, футболно игрище с естествена тревна настилка.

Посрещаме гости през цялата година.

РЕЗЕРВАЦИЯ

За хотела

Парк – хотел – ресторант “Родопи” се намира на 20км. от гр.Перущица и на 40 км от гр. Пловдив, в чудно красива местност “Върховръх”, на 1550 м над морското равнище, във високопланинските райони на Западните Родопи, сред многогодишни иглолистни дървета, във вековна и девствена гора.

Хотелът е прекрасно място за почивка и релакс с туристически маршрути и еко пътеки. Мястото е особено подходящо за екологичен, културен и ловен туризъм, вече се развива и балнеоложки туризъм.

На огромни площи растат десетки видове гъби, горски плодове, лечебни растения и билки. Тук се разпространяват популации на мечки, вълци, дива свиня, дива коза, елени и сърни.

От местността” Върховръх”тръгват много еко-пътеки, сред красиви гледки, можете да стигнете до местността Бей бунар, Комаров камък-защитено място, връх Модър, панорамните скали от където се открива невероятна гледка към язовир Кричим, местността “Костенурка”, тракийски могили, а по стар римски път се стига до с.Тъмраш резерват – изоставено от преди 100 години.

Въздухът е кристално чист и наситен с полезни ухания, затова има лечебно въздействие върху някои сърдечни и дихателни заболявания, затлъстяване и други заболявания.

Ние предоставяме отлични условия за целогодишна подготовка на спортни отбори и провеждане на семинари, зелени училища, екскурзионни летувания, отдих и почивка сред природата.
Всичко това вдъхновява нашите гости с уединението, тишината и дивата природа.

РЕЗЕРВАЦИЯ

За ресторанта

Класически ресторант, който впечатлява с добър интериор, кухня с подбрани български ястия, качествено обслужване, прекрасна гледка към планината и връх Модър.

През лятото има и градина към ресторанта с външен бар, която още повече допринася за уюта и спокойствието на гостите.

В ресторанта има възможност да се провеждат сватби, тимбилдинг, рождени дни, именни дни и други мероприятия.

РЕЗЕРВАЦИЯ

За залата

Залата за събития на „Парк-хотел “Родопи” е многофункционална с камина и подходяща както за семинари, обучения, презентации, тийм билдинг, така и за йога практики, танци и други културни мероприятия.

Пространството разполага с 60 кв. м площ и до 40 седящи места. Дава възможност за прожекции, разполага с мобилен интернет и гледка към планината.

РЕЗЕРВАЦИЯ

Резервация

+359 888 49 87 42

+359 888 21 93 57

Имейл